Timisoara - oras de 5 stele
Prima pagină  | Hartă site  | Carte de oaspeți  | Contact  
     

Album foto
  » Top imagini 
  » Imagini noi 
Utilizatori inregistrati
Utilizator:

Parola:

Vreau sa ma tina minte?

» Am uitat parola
» Înregistrare
Imagine aleatoare

Corso
Corso

Vizitator

Cauta

Căutare avansată

Top | Religie

Religie

Sub numele de Religie am inclus imagini cu biserici și monumente religioase din Timișoara și împrejurimi. (Hits: 32767)
Subcategorii
Catedrala Ortodoxă Mitropolitană (10)
Catedrala Ortodoxă din Timișoara este cunoscută și sub numele de Catedrala Mitropolitană din Timișoara. Catedrala are turle zvelte și acoperișul frumos colorat, fiind construită între anii 1934-1946, în stilul bizantin moldovenesc (nordul Moldovei). Include un muzeu de artă medievală și o valoroasă colecție de icoane.
Domul Romano Catolic (4)
Domul Romano Catolic este situat în Piața Unirii și este un monument reprezentativ de artă barocă, ridicat intre 1733-1773. Patrimoniul său cuprinde obiecte de mare valoare artistică și istorică, printre care orologiul din turn (1764), clopotul episcopal (realizat in 1763), orga datată sfarșitul sec. XIX.
Biserici Ortodoxe Sârbești (6)
În Timișoara sunt trei biserici Ortodoxe Sârbești din care una are rang de Catadrală.
Monumentul Fecioara Maria din Piața Maria (6)
Monumentul a fost ridicat pe locul unde, dupa traditie, a fost executat Gheorghe Doja, conducator al rascoalei taranesti din 1514 impotriva feudalilor (potrivit legendei, cand Doja era supus chinurilor, calugarii iezuiti, care intonau imnuri religioase, au vazut in vazduh chipul Fecioarei Maria) datand, in forma actuala, din 1906 si alcatuit din statuia Fecioarei Maria din marmura de Carara asezata intr-o capela de granit construita in stil romanic.
Sinagoga din Cetate (2)
Sinagoga este construită între anii 1864 și 1865 după planurile arhitectului vienez Ignaz Schumann. Este construită în stil arhitectural maur (bizantino-arab) și are instalată o orgă din anul 1866. În prezent se restaurează pentru a fi sediul Filarmonicii Banatul (prin bunăvoința comunității evreiești din Banat).
Sinagoga din Fabric (9)
Sinagoga este construită între anii 1841-1899 pe locul unei sinagogi mai mici. Arhitectura este în stil maur (de unde și numele de Sinagoga Maură). A fost proiectată de arhitectul budapestan Leopold (Lipot) Baumhorn și construită de antreprenorul timisorean Josef Kremmer și are instalată o orgă. Adresa actuală Str. Ion Creangă 16. Din păcate Sinagoga se află într-o stare destul de avansată de degradare.
Catedrala Millenium din Piața Romanilor (6)
Catedrala domina Piata Romanilor din cartierul Fabric. A fost ridicata intre 1896-1901, in stil neo-roman, in cinstea implinirii a 1000 de ani de la stabilirea ungurilor in Campia Panoniei. Biserica are doua turnuri cu o inaltime de 65 de metri, cupola centrala avind 45 de metri inaltime, orga este un cadou al episcopului Alexander Dessewffy. Marele clopot are o greutate de 2420 de kilograme.
Biserica Romano-Catolică din Piața Nicolae Bălcescu (3)
Piata Nicolae Balcescu este dominata de Biserica romano-catolica cu cele doua turnuri, svelte si impresionante. Construita in stil gotic, cladirea a fost ridicata intre anii 1912-1919. Biserica impresioneaza prin simetrie si prin vitraliile sale care realizeaza in interior o iluminare calda, in galben.
Biserica Piariștilor (4)
Langa Parcului Central, din dreapta Catedralei Metropolitana, se ridica un frumos complex arhitectonic: cel al fostului Liceu Piarist, romano-catolic. Contructia a fost realizata intre 1908-1909, cuprinzand cladirile gimnaziului, manastirii si a bisericii. Astazi adaposteste parti ale Facultatii de Electrotehnica, Chimie, Biblioteca Universitatii Tehnice si aceasta frumoasa biserica Romano-catolica.
Biserica Ortodoxă din Prințul Turcesc (1)
Biserica și Mânăstirea "Popilor Negri" (1)
Biserica Greco-Catolică este situată în vecinătatea pieței "Timișoara 700". Inițial a fost construit un spital și o farmacie (primele din Banat) de către asociația religioasă "Sfântul Ioan Nepomuk" patronul spiritual al catolicilor din Banat. Spitalul a fost ulterior preluat de călugării mizericordieni, numiți popular "popii negri". Biserica a fost ridicată lângă spital în anii 1748-1753. Actuala clădire datează din 1851 (vechiul ansamblu fiind distrus de revoluționarii pașoptiști maghiari în 1849). În 1948 regimul comunist va închide biserica ea fiind redeschisă de credincioșii greco-catolici în 1990. În vechiul spital funcționează "Clinica de Oftalmologie".


Gasite: 1 poze in 1 pagini. Afisate: de la 1 pana la 1.

Revolutia 1989
Revolutia 1989 (Vizitator)
Religie

   Imagini pe pagina: 

 

 
rss feed   add My Yahoo!
 

Powered by 4images 1.7.6
Copyright © 2002 4homepages.de


Valid HTML 4.01!