Timisoara - oras de 5 stele
Prima pagină  | Hartă site  | Carte de oaspeți  | Contact  
     

Album foto
  » Top imagini 
  » Imagini noi 
Utilizatori inregistrati
Utilizator:

Parola:

Vreau sa ma tina minte?

» Am uitat parola
» Înregistrare
Imagine aleatoare

Martirii - In memoriam decembrie 1989
Martirii - In memoriam decembrie 1989

Vizitator

Cauta

Căutare avansată

Top | Clădiri monument

Clădiri monument

Imagini cu o serie de clădiri istorice. (Hits: 32767)
Subcategorii
Palatul Fondului de Pensii (Sinaia, fost Elite) (0)
Clădirea a fost ridicată în 1895 de către primăria orașului. Ea se află la intersecția bulevardelor 16 Decembrie și Carol I în In Piața Mocioni (fostă Furtună, fostă Küttl).
Palatul Camerei de Comerț (0)
Clădirea se află în Piața Victoriei pe Surogat. Ea a fost construită în perioada interbelică (1930) după planurile arhitectului Laszlo Szekely pentru a adăposti Camera de Comerț din Timișoara. În perioada comunistă aici a funcționat cabinetul județean al P.C.R. În prezent clădirea este sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Timișoara.
Palatul Löffler (1)
Clădirea se află în Piața Unirii pe Surogat. Ea a fost construită între 1912-1913 de familia și firma (Jacob) Loffler ca sediu de firmă și casă familiară pentru el și cei trei fii ai săi.
Casa "La Elefant" (0)
Clădirea este situată în Piața Unirii colț cu strada Vasile Alecsandri. Nu se știe exact de unde vine numele de "La Elefant", dar ea așa este cunoscută printre timișoreni. Actuala fațadă, în stil baroc, a fost realizată - cu pricepere - de arhitectul Scarban Sturdza în anii 1980-1981.
Cazinoul din Iosefin (0)
Clădirea se găsește la intersecția străzilor 16 Decembrie 1989 și Miron Costin, vis-a-vis de Monumentul Fecioarei Maria din Piața Maria. Ea fost construită în 1903, după planurile arhitectului budapestan Emil Tory și a găzduit cazinoul "Delvidevi Kasino" (Cazinoul Sudului) cunoscut și sub numele de "Cazinoul Bănățean".
Palatul Dauerbach (Palace) (4)
Clădirea se află în Piața Victoriei pe Corso și a fost construită între anii 1911-1913 după planurile arhitectului Laszlo Szekely pentru Georg Dauerbach.
Palatul Szechenyi (0)
Clădirea se află în Piața Victoriei pe Corso și a fost contruit între anii 1900-1914 de către Societatea Szechenyi.
Șase Case (7)
Grup de șase clădiri construit la începutul secolului XX (1914) de către Primăria Timișoarei pentru muncitorii săraci. Clădirile se află pe bulevardul Take Ionescu colț cu str. E. Baader și sunt locuite și în prezent. Din păcate cladirile sunt destul de neîngrijite, având fațadele cu tencuiala căzută (mai ales fațadele din curtea interioară).
Casa cu axa de fier (3)
In coltul Pietei Dr. Russel, vis-a-vis de Palatul Dicasterial, este o cladire in zidul careia, intr-o nisa, este fixata o axa de fier, in lungime de 2,5 m, datind din secolul al XVIII-lea. Legenda spune ca este osia carului de lupata cu care Eugen de Savoya a intrat invingator in cetate.


Gasite: 3 poze in 1 pagini. Afisate: de la 1 pana la 3.

Muzeul Banatului-Castelul Huniade
Muzeul Banatului-Castelul Huniade (Vizitator)
Clădiri monument

Turnu de Apa
Turnu de Apa (Vizitator)
Clădiri monument

Turnu de Apa
Turnu de Apa (Vizitator)
Clădiri monument
Imagini pe pagina: 

 

 
rss feed   add My Yahoo!
 

Powered by 4images 1.7.6
Copyright © 2002 4homepages.de


Valid HTML 4.01!