Timisoara - oras de 5 stele
Prima pagină  | Hartă site  | Carte de oaspeți  | Contact  
     

Album foto
  » Top imagini 
  » Imagini noi 
Utilizatori inregistrati
Utilizator:

Parola:

Vreau sa ma tina minte?

» Am uitat parola
» Înregistrare
Imagine aleatoare

piata unirii 1
piata unirii 1

Vizitator

Cauta

Căutare avansată

Top | Parcuri

Parcuri

Imagini din parcurile timișorene (Hits: 32767)
Subcategorii
Parcul Central (28)
Parcul Central este unul din cele mai mari parcuri din Timișoara. El se găsește în centrul orașului lângă Catedrala Ortodixă având acces direct din Piața Victoriei (Piața Operei).

Parcul este delimitat de străzile: Bulevardul Republicii, Bulevardul Regele Ferdinand, Bulevardul 16 decembrie 1989, Canalul Bega și Strada Jiul.

Parcul a fost înființat în anul 1870 sub denumirea de Parcul Scudier.

Parcul Alpinet (11)
Poate cel mai frumos parc din Timișoara, parcul Alpinet (numele vechi este Arboretum) a fost creeat de către Mihai Demetrovici în anul 1924 și conține o colecție de diverse specii alpine și subalpine. Parcul este mărginit de canalul Bega, podurile Traian și Episcopiei și Splaiul Tudor Vladimirescu (ce se continuă cu Bulevardul Vasile Pârvan). În mijlocul parcului se găsește Restaurantul Cina, sub podul Traian se află cunoscutul club de jazz Club 33 iar pe canalul Bega se afla un vapor restaurant foarte solicitat în timpul verii.
Parcul Rozelor (10)
Parcul a fost înființat în anul 1891 când Timișoara gazduiește Expozitia Universală (industrială, agrară și comercială). Parcul este vizitat și admirat și de către împăratul Franz Josef, de altfel parcul se va numi Parcul "Franz Josef". Aranjamentele florale inițiale sunt realizate de Mühle, Niemetz și Agatsy (nume celebre în aceea vreme). După primul război mondial parcul își schimbă denumirea în Parcul "Rosarium", arh. Mihai Demetrovici definitivând aranjamentele florale. Tot în perioada interbelică se construiește și teatrul de vară din parc.
Parcul Catedralei (2)
Parcul se află, așa cum sugerează și numele, în apropierea Catedralei Ortodoxe din centrul Timișoarei. Mai precis, parcul Catedralei este mărginit de Catedrala Ortodoxă, Bulevardul Regele Ferdinand, Canalul Bega și Bulevardul 16 Decembrie 1989.
Ceasul Floral (3)


Gasite: 0 poze in 0 pagini. Afisate: de la 0 pana la 0.

Nu există imagini în această categorie.
Imagini pe pagina: 

 

 
rss feed   add My Yahoo!
 

Powered by 4images 1.7.6
Copyright © 2002 4homepages.de


Valid HTML 4.01!