Prima pagina Harta site Romana English Deutsch
Mareste textul Micsoreaza textul Reseteaza dimensiunea textului Schimba contrastul Varianta pentru mobil
  Monitorul Primariei | Timisoara
Cereri / Solicitari / Sugestii/ Reclamatii  |  Anunțuri  |  Link-uri Utile  |  Harta Municipiului Timișoara  |  Harta Restrictii Circulatie  |  Album foto  |  Hartă site
  Info primărie
   Localizare/Contact
   Conducere
   Organigrama
   Audiențe
   Acte normative privind funcționarea instituției
   Resurse Umane
   Raportul Primarului
   Raportul Viceprimarilor
   Rapoarte anuale ale Consilierilor Locali
   Raport anual conform OUG 109/2011
   Nomenclatorul stradal
   Dicționar explicativ al denumirii străzilor din Timișoara
   Agenda culturală
   Strategia Culturală a Municipiului Timișoara 2014-2024
   Strategia pentru Tineret a Municipiului Timișoara 2014
   Agenda sportivă
   InfoUtile/LinkUtile
   Strategia Anticorupție a Primăriei Municipiului Timișoara
   Alegeri locale 2020

Cauta


cautare avansata >>
forum timisoara
album foto timisorean
  Documente publice
   Informații de interes public
   Prelucrarea datelor cu caracter personal
   Dispoziții Primar cu caracter normativ
   Finanțe publice
   Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Timișoara
   STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ 2015-2020/ Plan Integrat de Dezvoltare
   Strategii
   Studiul de fundamentare istorică "Zone construite protejate - Timișoara 2011"
   Reabilitarea clădirilor istorice
   Declarații de avere și de interese
   Planuri urbanistice
   Ședințe C.T.A.T.U.
   Aviz de Oportunitate
   Aviz Arhitect Șef
   Proiecte cu finanțare europeană
   Harta de zgomot
   Proiect privind planuri de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului ambiant în Municipiul Timișoara
  
Acte necesare și formulare

   Asociații de proprietari
   HG 401/2013 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013
   Notificări/Revendicări
   Plan Local de Apărare 2018-2021
   Publicatii de vanzare
   Oferte de vânzare teren conform Legii 17/2014
   Lista structuri asociative din agricultură conf. Legii 145/2014
   Harta Restrictii Circulatie
   Investiții în Timișoara
   Parc Industrial Freidorf


<<
data curenta
>>
Iulie 
LMMJVSD
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   

Comunicat de presă privind proiectele culturale cu finanțare nerambursabilă
17.07.2020


Primăria Municipiului Timișoara, prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, invită persoanele juridice, fără scop patrimonial, respectiv asociațiile și fundațiile constituite conform legii care îndeplinesc condițiile prevăzute de Legea nr. 350/2005, să depună proiecte culturale reprezentând angajamente din dosarul de candidatură Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii, în scopul atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă.

Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local consideră importantă, oportună și prioritară finanțarea proiectelor culturale INOVATIVE, de maximă anvergură, cu caracter regional, euroregional și internațional care să reprezinte angajamente din dosarul de candidatură Timișoara - Capitală Europeană a Culturii.

Suma alocată acestui apel de proiecte este de 3.000.000 lei, iar  data limită pentru depunerea proiectelor este 3 august 2020, ora 16:00.
Propunerile de proiecte (format fizic și format electronic CD/ DVD/ stick) se depun la sediul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, str. Miron Costin, nr.2  și vor avea mențiunea pe plic "Pentru Comisia Timișoara 2021”. Rezultatele finale vor fi afișate în 15 august 2020, incluzând perioada de contestații.
Cei interesați în depunerea proiectelor culturale reprezentând angajamente din dosarul de candidatură Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii trebuie să aibă în vedere și următoarele criterii, așa cum se regăsesc în dosarul de candidatură:
1. Dimensiunea europeană care evidențiază diversitatea. O gamă largă de inițiative sunt binevenite, de la schimburi culturale de scurtă durată la parteneriate durabile, inclusiv coproducții cu omologi europeni. Continuitatea în relațiile internaționale este esențială.
2. Implicarea publicului: proiectele trebuie să evidențieze măsuri concrete pentru implicarea participativă a cetățenilor prin activități de informare. Abordările pot fi direct legate de Unitatea de Implicare a Publicului TM2021 (Engagement Unit). Co-creația este un termen-cheie.
3. Excelență artistică, interdisciplinaritate și /sau originalitate: propunerile trebuie să combine diferite forme artistice care conectează artele cu alte sectoare: sociale, educaționale, economice. Reinventarea formelor de artă tradițională prin abordări experimentale este încurajată.
4. Cooperare între instituțiile de cultură publice și artiștii sau grupurile artistice independente, fie ele locale sau internaționale, eliminând barierele din sfera culturală.
5. Concetrare asupra spațiului public, contribuind la transformarea orașului într-un spațiu deschis și accesibil.
6. Cultura este văzută ca motor al dezvoltării și inovării: proiectele vor conține inițiative care promovează antreprenoriatul cultural creativ, creează oportunități de angajare și contribuie la transformarea Timișoarei și a județului Timiș într-un centru creativ.
7. Componenta educațională integrată în proiectele TM2021, care să încurajeze relațiile active cu școli, universități și inițiative educaționale non-formale, inclusiv cooperarea cu entitați educaționale din alte țări europene.
8. Crearea de oportunități, susținere pentru sectorul turistic, atât pentru turiști, cât și pentru populația locală.
9. Contribuția la o moștenire de lungă durată, în conformitate cu Strategia culturală a Municipiului Timișoara pentru intervalul 2014-2024, evaluată în termeni de impact cultural, social și durabil din punct de vedere economic.
10. Fezabilitatea financiară și tehnică - la recomandarea Grupului de monitorizare al UE, subliniem acest aspect ca un criteriu principal. Organizația locală, în coordonare cu partenerii europeni, trebuie să dovedească faptul că dispune de capacitatea de a-și organiza și gestiona propunerile, un factor esențial pentru succesul proiectului Timișoara 2021. Acest criteriu este obligatoriu pentru toate proiectele susținute de TM2021. Acest criteriu va fi evaluat, luându-se în considerare bugetul proiectului (venituri / cheltuieli).

Toate detaliile tehnice se regăsesc pe site-ul Primăriei Municipiului Timișoara, unde se poate consulta atât Regulamentul privind regimul finanțărilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activități nonprofit culturale/ de tineret de interes local și proiecte culturale reprezentând angajamente din dosarul de candidatură Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cât și Dosarul de Candidatură Timișoara 2021. https://www.primariatm.ro/epress.php?epress_id=13314


- in format .pdf - versiunea de tiparit

  Anunțuri din 17.07.2020
Prima pagină  |  Album foto  |  Hartă site  |  Index site
Copyright © Primăria Municipiului Timișoara 2002-2010  |  Powered by EXPERTISSA Timișoara