Prima pagina Harta site Romana English Deutsch
Mareste textul Micsoreaza textul Reseteaza dimensiunea textului Schimba contrastul Varianta pentru mobil
  Monitorul Primariei | Timisoara
Cereri / Solicitari / Sugestii/ Reclamatii  |  Anunțuri  |  Link-uri Utile  |  Harta Municipiului Timișoara  |  Harta Restrictii Circulatie  |  Album foto  |  Hartă site
  Info primărie
   Localizare/Contact
   Conducere
   Organigrama
   Audiențe
   Acte normative privind funcționarea instituției
   Resurse Umane
   Raportul Primarului
   Raportul Viceprimarilor
   Rapoarte anuale ale Consilierilor Locali
   Raport anual conform OUG 109/2011
   Nomenclatorul stradal
   Dicționar explicativ al denumirii străzilor din Timișoara
   Agenda culturală
   Strategia Culturală a Municipiului Timișoara 2014-2024
   Strategia pentru Tineret a Municipiului Timișoara 2014
   Agenda sportivă
   InfoUtile/LinkUtile
   Strategia Anticorupție a Primăriei Municipiului Timișoara
   Alegeri locale 2020

Cauta


cautare avansata >>
forum timisoara
album foto timisorean
  Documente publice
   Informații de interes public
   Prelucrarea datelor cu caracter personal
   Dispoziții Primar cu caracter normativ
   Finanțe publice
   Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Timișoara
   STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ 2015-2020/ Plan Integrat de Dezvoltare
   Strategii
   Studiul de fundamentare istorică "Zone construite protejate - Timișoara 2011"
   Reabilitarea clădirilor istorice
   Declarații de avere și de interese
   Planuri urbanistice
   Ședințe C.T.A.T.U.
   Aviz de Oportunitate
   Aviz Arhitect Șef
   Proiecte cu finanțare europeană
   Harta de zgomot
   Proiect privind planuri de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului ambiant în Municipiul Timișoara
  
Acte necesare și formulare

   Asociații de proprietari
   HG 401/2013 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013
   Notificări/Revendicări
   Plan Local de Apărare 2018-2021
   Publicatii de vanzare
   Oferte de vânzare teren conform Legii 17/2014
   Lista structuri asociative din agricultură conf. Legii 145/2014
   Harta Restrictii Circulatie
   Investiții în Timișoara
   Parc Industrial Freidorf


<<
data curenta
>>
Martie 
LMMJVSD
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
           

Probleme ridicate la întâlnirea consiliului de cartier Iosefin - Dâmbovița
20.03.2008


Recent a avut loc la Colegiul Național Bănățean o nouă întâlnire a consiliului consultativ de cartier Iosefin-Dâmbovița. Au participat peste 30 de cetățeni, iar din partea administrației locale a fost prezent dl. primar Gheorghe Ciuhandu, d-na consilier local Eugenia Tonenchi, reprezentanți ai Direcției Drumuri și Transporturi, Direcției Comunicare și Poliției Comunitare, directorul Aquatim - dl. Ilie Vlaicu și directorul ADP - dl. Liviu Barbu. Pe ordinea de zi s-au aflat probleme legate de drumurile și parcările din cartier.
Dl. primar Gheorghe Ciuhandu a prezentat stadiul în care se află propunerile de investiții făcute de consiliul consultativ la ultima întâlnire din toamna lui 2007. A oferit detalii privind reabilitarea clădirilor istorice din cartier - cofinanțată din credite externe și contribuția cetățenilor - menționând că se fac demersuri pentru credite cu dobândă mică pe termen de 20 de ani. De asemenea a informat cu privire la o serie de norme locale coagulate într-un REGULAMENT ce va fi pus și în dezbatere publică, privind locurile de parcare de rezidență pe domeniu public.
Directorul Aquatim a prezentat stadiul în care se află lucrările de pe bd. Iuliu Maniu - program de investiții de 45 milioane de euro, din care 32 de milioane de euro din fonduri europene nerambursabile. Lucrările de pe bd. 16 Decembrie 1989 vor continua până la intersecția cu bd. C-tin Brâncoveanu, având termenul de finalizare în luna mai a acestui an.
Dl. Liviu Barbu a adus în discuție necesitatea construirii de locuri de parcare, corelată cu un scop comun al celor care locuiesc în zonele bd. Dragalina, Romulus, Brâncoveanu și Mangalia; a amintit de restricțiile din comunitatea europeană privind spațiile verzi - în dorința de a avea cât mai multe locuri de parcare s-a amintit de parcările ecologice, care trebuie să reducă cantitățile de noxe de eșapament. Ca o măsură luată de autorități, nu se mai aprobă construirea de locuințe fără a fi prevăzute locuri de parcare ecologice suficiente cu plantări de arbori. Dl. Barbu a prezentat problema parcărilor de reședință, care necesită discernământ pentru a împăca aspirațiile pentru zona verde. Pe strada Romulus s-a identificat pe domeniul public un spațiu pentru o parcare supraetajată. Se vor continua lucrările la parcările de pe Calea Șagului, cu refacerea trotuarelor de pe I. Maniu, Văcărescu, 16 Decembrie 1989.
Mai mulți cetățeni au prezentat situația în care se prezintă străzile pe care locuiesc, cum ar fi Pop de Băsești, Adi Endre, fostă 7 Noiembrie (trotuare, numere de casă, canalizare), Aleea Muzicii (parcarea ilegală a mașinilor, rampe de gunoi), Fructelor (canalizare, parcarea mașinilor), Banatului (semnalizări), Platanilor (locuri de parcare, spații verzi, gropi). Au fost semnalate deficiențe la lucrările de pe str. Lacului, legate de zgomotul produs de gurile de canal care nu au fost montate corespunzător. S-a propus spălarea rigolelor cu apă sub presiune pentru reducerea cantităților de praf.
A fost readusă în discuție propunerea ca, în comisiile de recepție a unor lucrări, să facă parte și membrii ai consiliului de cartier ca observatori, propunere ce se va materializa în curând la nivelul întregului oraș.
D-na consilier local Tonenchi a solicitat ca la viitoarele ședințe ale consiliului consultativ să fie prezent și antreprenorul general al lucrărilor din cartier, pentru a fi tras la răspundere în cazul unor nereguli sesizate.
Domnii Victor Oprițescu (președintele consiliului de cartier) și Vasile Prelucan (membru în consiliul de cartier) au sesizat imposibilitatea staționării pe termen scurt pe str. Preyer din cauza bornelor și lipsa locurilor de parcare de acolo. Dl. Prelucan a solicitat realizarea unui acces separat la Grădinița PP 31 de pe str. Platanilor pentru cei care vin după lapte praf și trusou la Centrul pt. Protecția Copilului și Familiei, având în vedere respectarea unor norme de igienă pentru copiii din grădiniță.
Problemele sesizate vor fi analizate în cadrul Comisiei de circulație și a direcțiilor de specialitate din Primărie, în vederea găsirii soluțiilor ce se impun în fiecare situație în parte.


Secretarul consiliului consultativ de cartier Iosefin-Dâmbovița,
Leanca Mircea
  Fisiere atasate


- in format .pdf - versiunea de tiparit

  Anunțuri din 20.03.2008
Prima pagină  |  Album foto  |  Hartă site  |  Index site
Copyright © Primăria Municipiului Timișoara 2002-2010  |  Powered by EXPERTISSA Timișoara