stema municipiului timisoara
ROMÂNIA
Județul Timiș
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIȘOARA
B-dul C. D. Loga nr. 1, 300030 Timișoara
Tel/fax: +40 256 204886
E-mail: [email protected]
Internet: www.primariatm.ro
Call-Center: telefon 969, luni-vineri între orele 08-22

Expoziția de icoane bizantine ”Lumina Florilor de Paști”
18.04.2019


Vineri 19 aprilie a.c., ora 16,00, la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timișoara, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte  Ioan, Mitropolitul Banatului, în cadrul evenimentelor de pe agenda Târgului de Paști, organizate de Primăria Timișoarei în colaborare cu Arhiepiscopia Timișoarei,  va avea loc vernisajul expoziției de icoane bizantine Lumina Florilor de Paști, unde vor expune peste 150 de copii talentați din Banat.

Expoziția este organizată de Arhiepiscopia Timișoarei în colaborare cu Atelierul de pictură Buna Vestire, Școala Gimnazială Sfântul Antim Ivireanul și Primăria Timișoarei cu prilejul sărbătorilor pascale.

La fel, ca în anii precedenți, alături de organizatori au fost mai multe școli și licee din județul Timiș, întrucât au trimis lucrări ale elevilor, care au mai participat la diverse concursuri de icoane desfăsurate la nivel județean sau național.
Manifestarea culturală din pragul ,,Floriilor”, ajunsă la a cincea editie, vine să ne aducă aminte atât de ramurile purtate în mâini de cei ce-l așteptau pe Domnul Iisus Hristos în Cetatea Ierusalimului, cât și de chipurile blânde ale copiilor, reflectate ca adevărate icoane ale bucuriei, ce cântau pe străzile Cetății Sfinte: ,,Osana! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israel !” (Ioan 12,13)
 
Vernisajul va fi deschis de violonista Iuliana Cîmpean cu un moment artistic.     
Expozanții vor primi diplome  de apreciere pentru talentul lor de viitor artist plastic, dar și un pachet cu dulciuri oferit prin generozitatea Primăriei Timișoarei.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei