stema municipiului timisoara
ROMÂNIA
Județul Timiș
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIȘOARA
B-dul C. D. Loga nr. 1, 300030 Timișoara
Tel/fax: +40 256 204886
E-mail: [email protected]
Internet: www.primariatm.ro
Call-Center: telefon 969, luni-vineri între orele 08-22

Vecinul meu, eroul meu: o campanie despre micile gesturi de solidaritate care au făcut diferența în pandemie
12.05.2020


Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii lansează o campanie inedită, prin care îi invită pe timișoreni și nu doar pe ei să le mulțumească vecinilor-eroi care au dovedit solidaritate și empatie în contextul izolării la domiciliu determinate de starea de urgență instituită de autorități din cauza pandemiei de coronavirus. În felul acesta, Timișoara 2021 continuă seria evenimentelor legate de sloganul asociației Luminează orașul prin tine! prin evidențierea oamenilor obișnuiți care, în contexte diferite, devin eroi ai micro-comunităților lor, ai străzii pe care locuiesc sau ai scării de bloc.

Vecinul meu, eroul meu
este un proiect online prin care oamenii sunt încurajați să trimită scurte filmulețe în care să le mulțumească vecinilor care s-au implicat în comunitate în aceste ultime luni de izolare socială. Fie că vorbim despre cei care și-au ajutat vecinii cumpărându-le alimente sau medicamente, fie că vorbim despre cei care s¬au asigurat că scara de bloc este igienizată, sau cei care au oferit asistență medicală la domiciliu, toți sunt eroii necunoscuți ai acestor zile.
Prin această campanie, vor fi evidențiate micile gesturi care ne unesc și ne fac mai puternici împreună, acțiunile individuale care denotă spirit de inițiativă, empatie și solidaritate.

“Este un proiect prin care ne dorim să continuăm metafora luminii, așa cum este definită și prin sloganul asociației «Luminează orașul prin tine>>. Astfel, dacă în luna aprilie, Asociația Timișoara 2021 i-a îndemnat pe locuitorii orașului să iasă cu lumini la ferestrele sau balcoanele caselor lor, în semn de solidaritate cu medicii care luptă cu virusul COVID-19, precum și ca un mesaj de încredere și curaj pentru românii care stau acasă, prin proiectul Vecinul meu, eroul meu ne dorim să evidențiem lumina interioară a fiecăruia dintre noi, a oamenilor care au făcut fapte bune fără să le-o ceară cineva sau să aștepte vreo răsplată. Vrem să le oferim șansa de a primi mulțumirile întregii comunități, pentru că și ei sunt eroii zilelor noastre”, afirmă Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021.

Campania se va desfășura în perioada 12 - 29 mai 2020. Timișorenii pot trimite filmulețele de mulțumire pentru vecinii lor până în data de 26 mai 2020, pe pagina de Facebook a Asociației Timișoara 2021 sau pe adresa [email protected] La finalul campaniei, va fi realizat un colaj din clipurile video primite, material ce va fi publicat pe pagina de Facebook a Asociației pe data de 29 mai, de Ziua Europeană a Vecinilor.

Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii Europeană
[email protected] • www.timisoara2021.ro 
 
comunicat pdf