stema municipiului timisoara
ROMÂNIA
Județul Timiș
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIȘOARA
B-dul C. D. Loga nr. 1, 300030 Timișoara
Tel/fax: +40 256 204886
E-mail: [email protected]
Internet: www.primariatm.ro
Call-Center: telefon 969, luni-vineri între orele 08-22

Lucrările de dezinsecție aeriană și terestră pe domeniul public al Municipiului Timișoara se decalează pentru perioada 21-30 iunie
19.06.2020


Primăria Municipiului Timișoara, în baza contractului subsecvent  nr : 73/28.04.2020  încheiat cu S.C. CORAL IMPEX S.R.L. Ploiești,  vă aduce la cunoștință că, datorită condițiilor meteo nefavorabile, lucrările de dezinsecție aeriană și terestră pe domeniul public al Municipiului Timișoara se decalează pentru perioada 21-30 iunie       
    
Produsele folosite sunt:
•    Cymina Plus , având substanța activă Cipermetrin, pentru combaterea țânțarilor adulți
•    Vectobac WG având substanța activă Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor;

Tratamentele aeriene se aplică dimineața  între orele 5 - 9,30 și seara de la orele 17 la 21, iar tratamentele terestre pe timpul nopții atunci când circulația este redusă și insectele sunt active.
Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada menționată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primaria Municipiului Timișoara și SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Menționăm că substanțele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății."  

Substanțele fac parte din grupa III de toxicitate ( pesticide non-agricole), respectiv Tip 18 ( insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor) și sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății .
Acțiunea se desfașoară în conformitate cu prevederile Ordinului 119/2014.

Personalul implicat în execuția serviciilor este calificat în funcția de agent D.D.D., în  conformitate cu  legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător.
    
Pentru ca tratamentele să aibă o eficiență ridicată, facem un apel la toți cetățenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curățeniei în gospodăriile proprii și de combatere a muștelor, țânțarilor și a altor insecte producătoare de disconfort.
    
    
 În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecție va fi prelungită.


VICEPRIMAR
IMRE FARKAS