Logo Primaria Timisoara

Primăria Municipiului Timișoara

Proiectul Community Enabled Open Training on Creative & Cultural Entrepreneurship”, nr. 2020-1-RO01-KA203-079950

Informaţii proiect

Nume proiect: „Instruire deschisă activată de comunitate privind antreprenoriatul creativ și cultural”

Program: Erasmus+

Acțiunea: Cheie 2 (KA2)

Coordonator proiect: Universitatea de Vest din Timișoara (România)

Perioada de implementare: decembrie 2020 – februarie 2023

Contribuția financiară: În acest proiect Primăria Municipiului Timișoara nu are nicio contribuție financiară proprie în calitatea sa de partener

Valoarea proiectului este de 217.539 Euro

Nr. proiect: 2020-1-RO01-KA203-079950

HCL aprobare proiect: 439/16.10.2020

Dispoziție primar pentru unitatea de implementare a proiectului: 557/20.04.2021

Web page: https://tracce-project.eu/

Facebook page: https://www.facebook.com/thetracceproject

Linkedin page: https://www.linkedin.com/company/tracce-project/

Parteneri:

  • România: Universitatea Politehnica Timișoara, Timișoara;
  • România: Municipiul Timișoara, Timișoara;
  • Germania: Hochschule für Angewandte Wissenschaften / Universitatea de Științe Aplicate, München;
  • Austria: social innovators KG, Graz;
  • Grecia: KENTRO EREVNON NOTIOANATOLIKIS EVROPIS ASTIKI MI KERDOSKOPIKI ETAIREIA / Centrul de Cercetare pentru Europa de SE (SEERC) – Centrul de cercetare al Facultății Internaționale din cadrul Universității Sheffield, Salonic;

Alături de entitățile direct implicate, proiectul va fi beneficia de activități de suport și diseminare din partea:

  • Municipiului Timișoara (România)
  • Young Entrepreneurs of Thessaloniki (YET) (Grecia)
  • Hellenic Business Angels Network (HeBAN) (Grecia)
  • Primăria Orașului München (Germania)
  • Creative Industries Styria (CIS) (Austria)

Descrierea proiectului

Timişoara va fi în anul 2023 Capitală Europeană a Culturii şi, conform dosarului cu care a câştigat competiţia naţională, a Strategiei Culturale a Municipiului Timişoara 2014-2024, a Strategiei de Tineret şi a altor documente programatice, şi-a asumat promovarea dialogului intercultural, implicării cetățenilor în viața orașului și promovării antreprenoriatului cultural și al industriilor creative.

Implementat în perioada decembrie 2020 – februarie 2023, proiectul oferă un program de formare cu acces deschis în domeniul antreprenoriatului creativ și cultural pentru a susține comunitatea de formatori și cursanți în domeniul industriilor culturale și creative.

În acest moment există un accent limitat pus pe educația antreprenorilor din domeniul industriilor culturale și creative din Europa. Formatorii, cât și cursanții duc lipsa unor competențe necesare pentru a atinge întregul lor potențial educațional și creativ.

Totodată, industriile culturale și creative au o mare însemnătate pentru binele social și cultural al țărilor europene, în epoca post-industrială. În același timp aceste industrii funcționează ca un motor al creșterii economice în țările europene.

Cu TraCCE ne dorim să umplem aceste lacune, atât în curricula academică, cât și în educația vocațională și informală a adulților. Finanțat prin Erasmus+, construim un program de formare în domeniul antreprenoriatului cultural și creativ.

Prin urmare, rezultatele preconizate ale proiectului, atât în timpul cât și la finalizarea acestuia sunt următoarele produse intelectuale de tip implicare civică și CCE:

  1. Realizarea unei curricule;
  2. Realizarea unui set de instrumente pentru atelierul de dezvoltare;
  3. Crearea unui mediu de învățare virtual;
  4. Crearea unui set de instrumente educaționale de formare pentru formatori.

În cadrul proiectului vor avea loc 4 evenimente (E) de diseminare a materialelor produse:

  • E1  – România
  • E2 – Grecia
  • E3 –Austria
  • E4 –Germania

Municipiul Timişoara, ca partener în proiect, are de câştigat prin împărtăşirea din experienţa şi bunele practici care vor fi analizate în cadrul reuniunilor internaţionale preconizate. Proiectul reprezintă o oportunitate pentru Timişoara de a implica activ membri comunităţii în valorificarea viitoare a titlului de Capitală Europeană a Culturii(CEC) prin prisma dialogului şi a combaterii discriminării. Trebuie menționat și faptul că în acest proiect, unul dintre parteneri este din Graz, oraș înfrățit cu municipiul Timișoara din anul 1982 și cu care se dorește extinderea cooperării tocmai pe baza unor proiecte concrete, care să contribuie la schimbări în bine în comunitățile noastre.

Proiectul oferă Timişoarei oportunitatea de a mobiliza cetăţeni care să ia parte activă la dezbaterea problemelor la nivel european, în oraşele şi ţările partenere în proiect şi în găsirea de soluţii pentru a promova valorile fundamentale universal valabile.

Meetings

11.11.2021 – Întâlnirea tematică cu membrii proiectului “Curriculum development meeting”

25.11.2021 – Întâlnirea tematică cu membrii proiectului “Project management meeting”

13.12.2021 – Întâlnirea tematică cu membrii proiectului “Project management meeting”

Avem plăcerea de a vă invita la evenimentul ”O nouă generație de antreprenori europeni în sectorul creativ și cultural”, eveniment de prezentare a rezultatelor proiectului Community Enabled Open Training on Creative & Cultural Entrepreneurship (TraCCE).În 2023, Timişoara, în calitate de Capitală Europeană a Culturii, şi-a asumat promovarea dialogului intercultural, implicarea cetățenilor în viața orașului și promovarea antreprenoriatului cultural și în industrii creative. Fondurile disponibile, interesul public generat de acest program, numeroasele evenimente culturale reprezintă oportunități de afaceri pentru cei ce activează în industrii culturale și creative: film, televiziune, radio, muzică, cărți, presă, design, arhitectură, publicitate, jocuri video etc..În acest sens, evenimentul la care vă invităm este deschis tuturor celor interesați de sectorul creativ și cultural: noi și viitori antreprenori, profesori, formatori, reprezentanți ai firmelor și autorităților publice. În cadrul său, vor avea loc prezentări și discuții privitoare la specificitățile antreprenoriatului în industrii culturale și creative.

Înregistrarea participanților se face online, la https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfPoHU9gBvRzr…/viewform până în 6.02.2023. Numărul de locuri este limitat! Înscrieți-vă acum!