Logo Primaria Timisoara

Primăria Municipiului Timișoara

In perioada august 2001 – iunie 2003 au fost evaluati si s-au oferitservicii unui numar de 42 de copii. Cei mai multi dintre ei auprezentat diagnosticul : autism sever, elemente autiste si redartmental tulburare Asperger autism infantil cu retard mental mediu pseudoautism.

Programul zilnic al Centrului (orele 7,00-15,00) include activitatilede abilitare cu copiii, servirea unui mic dejun si a unei mese depranz, program de odihna pentru copii, activitati recreative,transportul copiilor de la domiciliu si invers cu microbuzul din dotare.

Informare si mediatizare

Activitati de sensibilizare a comunitatii : organizarea de campanii demediatizare si sensibilizare, publicarea unei reviste quadrimestrialaintitulata &#171 Casa Faenza &#187 – revista copilului autist editarea debrosuri, pliante si afise, cat si partciparea la diverse emisiuni TV.

Monitorizarea copiilor integrati in scolile de masa

Pentru copiii care au parasit Centrul si au fost integrati in scolilede masa, cat si pentru cei care frecventeaza pentru 2-3 zile scoala demasa in paralel cu frecventarea Centrului nostru, asistentul socialmonitorizeaza relatia copil-scoala, familie –scoala sifamilie-comunitate.

Monitorizarea copiilor care si-au incheiat programul de abilitare si raman la domiciliu

In ultimile 5 luni echipa centrului Casa Faenza a hotarat si dezvoltatun program de monitorizare a copiilor care si-au incheiat programul

Formare si supervizare voluntari

Centrul nostru accepta si promoveaza ideea de voluntariat. Suntimplicati ca si voluntari peste 12 persoane care provin atat din randulstudentilor la Facultatile de Asistenta Sociala, Medicina, Psihologie,cat si alti membrii ai comunitatii timisorene. Asociaţia „Casa Faenza“,”EVENIMENTE in cursul anului 2003″,”
1. realizarea filmului de prezentare al Asociatiei “Casa Faenza “- in luna aprilie”
2. participarea si co-organizarea celui de-al IV-lea Congres National de Neurologie si Psihiatrie pentru Copil si Adolescent, cu participare internationala, desfasurat la Timisoara intre 14 si 17 mai 2003 tema Congresului:”Autismul infantil”

Despre Congres

Clinica de Psihiatrie și Neurologie a Copilului și Adolescentului din Timișoara și Societatea de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România, în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara și Asociatia “Casa Faenza”, au organizat cel de-al IV-lea Congres Național cu Participare Internațională și cea de-a 26-a Conferință Națională în perioada 14-17 mai 2003, la Timișoara.

Au participat invitați din Germania, Italia, Anglia, Franța. Programul științific s-a desfasurat în perioada 15-17 mai la Casa Adam Muller Guttenbrunn, iar vineri, 16.05, a avut loc o sesiune specială la Casa Faenza (Aleea Sănătății nr.5).

Organizatorul congresului: Profesor Dr. Tiberiu Mircea

Deschiderea festivă a lucrărilor a avut loc miercuri, 14 mai, ora 18 la Opera din Timișoara, în prezența Domnului Viceprimar Adrian Orza, a reprezentantului Primariei Faenza –Italia, d-l Francesco Pasi, a Prof. Dr. Ştefan Drăgulescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Timișoara și a Președintelui Asociației Internaționale de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului, Prof. Dr. Helmut Remschmidt (Germania).

3. vizita delegatiei romane formata din d-l primar Gheorghe Ciuhandu, d-l viceprimar Adrian Orza, director urbanism –d-l Radu Radoslav si directorul Asociatiei Casa Faenza- d-na Ioana Gutia in orasul Faenza –Italia, in cursul lunii iunie 2003.