Consiliul Local Timișoara va dezbate, în următoarea ședință în plen, propunerea privind criteriile pentru alocarea locuințelor ANL pentru tineri și pentru specialiștii care lucrează în sănătate. De fapt, se actualizează criteriile conform noilor modificări legislative, prin care se introduce un nou criteriu, venitul, iar pentru specialiștii în sănătate se elimină baremul care se referă la vârsta de 35 de ani.
Primăria Municipiului Timișoara urmează să preia în administrare locuințele din blocul construit de Agenția Națională de Locuințe și să le repartizeze celor îndreptățiți.
În baza criteriilor-cadru stabilite prin hotărâre de guvern, la finalul lunii octombrie, au fost elaborate două proiecte de hotărâre care vor fi supuse la vot în consiliul local. Un proiect prevede aprobarea criteriilor pentru alocarea locuințelor pentru tineri în gfeneral, iar celălalt prevede criteriile pentru specialiștii în sănătate.
Persoanele care aplică pentru locuințele destinate tinerilor trebuie să fie majore și să nu depășească vârsta de 35 de ani. Sunt excluse persoanele care dețin o locuință sau a căror familie deține/a deținut o locuință în Timișoara.
Criteriile cu punctaj ridicat pentru a stabili ordinea pe listă sunt: situația locativă actuală (chiriaș, tolerat în spațiu), suprafața locuibilă deținută, starea civilă, vechimea solicitantului, nivelul de studii, situații locative sau sociale deosebite, venitul mediu. Criteriile cu punctaj scăzut sunt: numărul de persoane în întreținere și starea de sănătate actuală. Se aplică aceleași criterii de stabilire a ordinii pe liste, iar punctaj suplimentar se acordă în funcție de nivelul de specializare.
Cele 30 de unități locative din blocul cu 6 etaje au fost construite cu fonduri de la bugetul de stat, pe strada Ion Ionescu de la Brad și sunt destinate specialiștilor în sănătate. Blocul are16 apartamente cu 2 camere și 14 apartamente cu 1 cameră
În același cvartal va fi începută, în următorii ani, construcția altor noi blocuri cu apartamente pentru tineri.
Serviciul Comunicare