Logo Primaria Timisoara

Primăria Municipiului Timișoara

Proiectul “A New Diversity Chapter for Europe – European Network of Towns for DIVERSITY”/„Un nou capitol privind diversitatea pentru Europa – Rețeaua europeană a orașelor pentru DIVERSITATE”

Informaţii proiect

Nume proiect: “A New Diversity Chapter for Europe – European Network of Towns for DIVERSITY”/„Un nou capitol privind diversitatea pentru Europa – Rețeaua europeană a orașelor pentru DIVERSITATE”

Program: „Europa pentru cetăţeni”

Componenta 2: Implicare democratică și participare civică

Acțiunea 2.2.: Rețele de orașe.

Coordonator proiect: Primăria Municipiului Lom (Bulgaria)

Perioada de implementare: iulie 2021 – iunie 2023.

Contribuția financiară: În acest proiect Primăria Municipiului Timișoara nu are nicio contribuție financiară proprie în calitatea sa de partener

Valoarea proiectului este de 148.680 Euro

Nr. proiect: 625821-CITIZ-1-2020-2-BG-CITIZ-NT

HCL aprobare proiect: 451/07.12.2021

Dispoziție primar pentru unitatea de implementare a proiectului

Pagina Facebook: https://www.facebook.com/newdiversitychapter/

Pagina web: https://newdiversitychapter.eu/

Coordonator proiect: Primăria Municipiului Lom (Bulgaria)

 

Parteneri

 

Malta – LUQA LOCAL COUNCIL

Albania – SHOQATA E BASHKIVE TE SHQIPERISE

Slovenia – DRUSTVO ZA RAZVIJANJE PROSTOVOLJNEGA DELA NOVO MESTO

Olanda – STICHTING PHH PROJECTS

Romania – MUNICIPIUL TIMISOARA

Spania – AYUNTAMIENTO DE BENISSA

Polonia – LODZKIE DZIEWUCHY DZIEWUCHOM

Polonia – COMMUNE OF ALEKSANDROW LODZKI

Italia – PROVINCIA DI MODENA

Macedonia de Nord – CENTER FOR INTERCULTURAL DIALOGUE ASSOCIATION

Spania – FUNDACIO PRIVADA AROA

Finlanda – LAHDEN KANSANOPISTON SÄÄTIÖ

Ungaria – SZODLIGET NAGYKOZSEG ONKORMANYZATA

Slovacia – REGIONÁLNA ROZVOJOVÁ AGENTÚRA ISTER

Luxembourg – COMMUNE DE MAMER

Proiectul “A New Diversity Chapter for Europe – European Network of Towns for DIVERSITY”/„Un nou capitol privind diversitatea pentru Europa – Rețeaua europeană a orașelor pentru DIVERSITATE” se înscrie în obiectivele programului Capitală Europeană a Culturii conceput „cu scopul de a apropia popoarele Europei” şi de a celebra contribuţia oraşelor la dezvoltarea culturii. Impactul promovării multiculturalităţii asupra comunităţilor şi regiunilor determină şi nevoia unei mai extinse colaborări între oraşele care au deţinut titlul, cele care urmează să îl deţină şi cele care aspiră la el.

 

Obiectivul proiectului este cel de promovare a dialogului multicultural. Se are în vedere iniţierea şi permanentizarea unor acţiuni, prin includerea în programele locale şi regionale multianuale de finanţare, în strategii, programe şi planuri de acţiune pentru oraşele şi regiunile participante în proiect, pentru factorii de decizie de la nivel naţional şi european. În cadrul proiectului, partenerii vor analiza şi împărtăşi modalităţi de abordare şi exemple de bună practică în stimularea dialogului intercultural.

 

Proiectul îşi propune:

1) să încurajeze cetățenii europeni prin (re) poziționarea DIVERSITĂȚII și SOLIDARITĂȚII în urma participării civice la nivel local și UE.

2) să promoveze diversitatea și oportunități egale pentru toți cetățenii europeni.

3) să fie un feed-in în recomandările de politici utilizate de municipalitățile implicate, un conținut educațional în învățarea tinerilor și adulților, precum și un instrument util anti-discriminatoriu pentru construirea comunității.

4) să transpună în exemple de bune practici aceste experienţe spre a fi utilizate în noile iniţiative de promovare a coperării, prin implicarea diverşilor actori interesaţi (instituţii publice; organizaţii non- guvernamentale, alte sectoare din sfera educaţională, de tineret, social etc.).

5) să disemineze exemplele de bune practici identificate.

Municipiul Timişoara, ca partener în proiect, are de câştigat prin împărtăşirea din experienţa şi bunele practici care vor fi analizate în cadrul reuniunilor internaţionale. Timişoara a fost şi este un oraş în care multiculturalitatea şi toleranţa etnică şi religioasă sunt componente definitorii, fapt pentru care poate contribui cu experienţa sa la dialogul trans-european care se va realiza în cadrul proiectului.

Proiectul oferă Timişoarei oportunitatea de a mobiliza cetăţenii care să ia parte activă la dezbaterea problemelor la nivel european, în oraşele şi ţările partenere în proiect şi a îmbunătăţi şi dezvolta programele şi strategiile sale.

Meetings

Kickoff meeting – 05 – 06 octombrie 2021