Art. 4. Utilizări permise.
- instituții publice, servicii, comerț, alimentație publică, cultură,cult, centre de afaceri, sedii firme, instituții financiar-bancare,reprezentanțe state străine, sedii O.N.G.-uri, fundații, sedii partidepolitice, tărg expozițional, spații polifuncționale;
- locuințe
- spații verzi amenajate
- accese pietonale, carosabile, spații staționare auto, parking-uri
- construcții și instalații tehnico-edilitare necesare zonei
- depozite comerciale sub 50 mp arie construită desfășurată.
Art. 5. Utilizări permise cu condiții.
- Orice intervenție asupra clădirilor existente sau investiție nouăîn zonele protejate, precum și intervenșiile asupra monumentelor se varealiza cu condiția obținerii prealabile a avizului ComisieiMonumentelor Istorice la nivel teritorial.
- Orice intervenție în zona de protecție a infrastructuriiferoviare se va face cu condiția obținerii avizului Regionalei CFRTimișoara.
Art. 6. Interdicții temporare.
- Se instituie interdicție temporară de construire pentru subzonelepentru care s-a stebilit obligativitatea întocmirii unor documentațiiPUZ sau PUD (vezi planșa REGLEMENTĂRI). Interdicțiile se stabilesc pânăla elaborarea și aprobarea documentației PUZ , respectiv P.U.D.
Art. 7. Interdicții definitive.
- Se interzice amplasarea construcțiilor și amenajărilor care prinnatura lor, volumul și aspectul lor sunt incompatibile cu securitatea ,salubritatea și confortul zonei
- Construcții pentru activități de producție
- Construcții pentru creșterea animalelor
- În subzona IS a din UTR nr. 29 se instituie o zonă deprotecție severă de 30 m în jurul platformei meteorologice. În aceastăzonă este interzisă executarea oricărei construcții și instalațiisupraterane. Amplasarea la o distanță de până la 500m în jurul și înafara zonei de protecție, a costrucțiilor mai înalte decât o șesime dindistanța dintre construcție și limita zonei de protecție , se face numai cu avizul Agenției de Protecția Mediului Timișoara.