Logo Primaria Timisoara

Primăria Municipiului Timișoara

Consultare publică

Un nou început pentru cultura din Timișoara

În 2023, Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, o șansă extraordinară de a schimba orașul în bine pentru mulți ani de acum înainte. Însă acest proiect nu este doar al Primăriei Timișoara, este al timișorenilor și, într-un final, al tuturor românilor.

Acest proiect crucial pentru Timișoara, cât și întreg domeniul cultural, atât de afectat de pandemie, au nevoie de un nou început.

Am regândit regulamentul care vizează finanțarea nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Timișoara a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale.

Ce ne propunem

Vrem ca noua procedură de acordare a finanțărilor nerambursabile să fie:

  1. transparentă
  2. incluzivă
  3. corectă
  4. să producă rezultate concrete, pe termen lung
  5. să creeze o viață culturală dinamică, competitivă și relevantă pentru timișoreni

Cum ne puteți ajuta

Avem nevoie de voi, actanții culturali, pentru că nimeni nu știe mai bine decât voi problemele cu care s-a confruntat sectorul cultural din oraș în relația cu Primăria Timișoara.

Vrem să știți exact ce propunem, așa că atașat acestei pagini veți găsi noul regulament, cât și un formular pe care îl puteți completa cu modificările propuse de voi.

Pentru că vrem să fim eficienți în colectarea și analizarea sugestiilor voastre, dar și pentru că vrem ca acest regulament să intre cât mai repede în vigoare, vă rugăm să respectați câmpurile formularului și să motivați succint propunerile de modificare pe care le veți face.

Așteptăm propunerile voastre până în data de 19.02.2021, ora 13:00, la adresa de email [email protected].

Formular – propuneri

Regulament finanțări nerambursabile cultură

Regulament finanțări nerambursabile cultură cu amendamente – afișat în 23.03.2021

Comunicat  privind Modificarea Regulamentului privind finanțarea nerambursabilă de la bugetul local a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale – afișat în 23.03.2021

Anunț privind consultarea publică din 21 aprilie 2021 – afișat în 19.04.2021